Kachní čtvrtky pečené metodou Sous-vide, s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Máme pro vás tip na pečené kachní maso, které si snadno a rychle připravíte.
  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kachní čtvrtky pečené metodou Sous-vide, s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Ingredience

2x balení kachní čtvrtky pečené metodou Sous-vide 800g

 

Karlovarský knedlík:

7 rohlíků nebo housek

2 vejce

175 ml mléka

100 g hrubé mouky

2 špetky muškátového květu

Sůl

Nasekaná petrželka

 

Červené zelí:

zelí červené

3 ks cibule červená

1 polévková lžíce sádlo
podle chuti:
ocet 

cukr

sůl, pepř

Příprava

Vyjmeme kachní čtvrtky z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.

Pečeme v  předehřáté troubě cca 25-35  minut při teplotě 200°C dozlatova.

Doporučení: pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril.

Postup knedlíky:

Pečivo nakrájíme na malé kostičky, nasypeme na plech a necháme oschnout. Po několika hodinách ho pokropíme třemi lžícemi mléka a promneme. Petrželku nasekáme a přisypeme k pečivu.

Do zvláštní misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme hrubou mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme a přidáme muškátový květ.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Všechny suroviny promísíme a na závěr zlehka přimícháme tuhý sníh.

Do velkého kastrolu dáme vařit vodu. Z těsta odebíráme kousky, z nichž uděláme koule a vkládáme do hrnce. Karlovarské knedlíky vaříme 10 až 15 minut. A je hotovo. Malý tip na závěr pro ty, kterým se těsto lepí na ruce – namočte si je ve vodě.

Postu na zelí:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci nechte rozpustit sádlo a cibuli orestujte. Přidejte nakrouhané zelí, 1 lžíci brusinek, osolte, opepřete,

přidejte trochu vinného octa a duste pod pokličkou přibližně 40 minut. Nakonec zelí podle potřeby dochutíte cukrem.

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací