Kachní čtvrtky pečené metodou sous vide a letní salát s medvědím česnekem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce

Ingredience

2x kachní čtvrtky pečené metodou sous vide 800g

Na letní salát s bylinkami:

  • 700g malých salátových brambor
  • 2x hrsti lístků čerstvého medvědího česneku můžeme nahradit jarní cibulkou
  • 2x lžíce olivového oleje
  • 1x svazek ředkviček
  • 1x jarní cibulka
  • 1 - 2x lžička hrubozrnné hořčice ( podle chuti)
  • Sůl, pepř

Příprava

Postup na kachní čtvrtky:

Vyjmeme kachní čtvrtky z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.

Pečeme v  předehřáté troubě cca 25-35  minut při teplotě 200°C dozlatova.

Doporučení: pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril.

Tip na servírování:  kachní čtvrtky pečené servírujte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou nebo je  můžeme  použít samostatně pro obložené mísy, na rauty apod.

 

Postup na letní salát:

Brambory důkladně očistíme kartáčem a dáme je  do hrnce s vroucí osolenou vodou. Brambory vaříme ve  slupce  cca 15-25 minut, samozřejmě záleží na velikosti brambor.

Mezitím než se nám brambory uvaří  si připravíme zálivku. Smícháme  nasekaný medvědí česnek, olivový olej, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.

Uvařené brambory scedíme, můžeme je oloupat , ale pokud jsou pěkné necháme i se slupkou a  smícháme je se  zálivkou. Necháme salát chvilku odpočinout a mezitím co nám bude salát odpočívat si nakrájíme ředkvičky a jarní cibulku na drobná kolečka..Vše přidáme do salátu a důkladně promícháme. Můžeme podávat s upečenými kachními čtvrtkami.

Dobrou chuť

Objednávkové centrum