5 hodin pečená Vodňanská kachna s bramborovými knedlíky a jablečným červeným zelím

Pečená kachna s knedlíky a zelím je tradiční jídlem pro sváteční stůl.
  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
5 hodin pečená Vodňanská kachna s bramborovými knedlíky a jablečným červeným zelím

Ingredience

Na kachnu:

1 celá Mladá kachna z Vodňan, kmín, sůl,1 1 PL hladké mouky

Na bramborové knedlíky:

600 g brambor, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl

Na červené zelí:

400 g červeného zelí, 2 jablka, 2 PL medu, 2 PL citrónové šťávy, 2 PL cukru krupice, sůl, 2 PL rostlinného oleje, 1PL hladké mouky

Příprava

Kachna: Kachnu omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Nasolíme ji po celém povrchu i zevnitř. Mírně posypeme kmínem a vložíme do připraveného pekáčku prsíčky nahoru. Přiklopíme a na 5 hodin vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C. Kachnu vyjmeme a rozporcujeme na 4 kusy. Šťávu připravíme z vypečeného tuku, který slijeme do kastrůlku a na středním stupni sporáku zaprášíme moukou. Mícháme do zlatavé jíšky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a provaříme

5 minut. Dochutíme solí.

Bramborove knedliky: Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé oloupeme a poté necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, vyválíme knedlíky a ve vroucí osolené vodě

vaříme 20 minut.

Jablečne červene zeli: Červené zelí nakrájíme na tenké nudličky. Zalijeme vodou, dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou. Uvaříme do měkka. Na pánvi nebo v kastrůlku ohřejeme olej a přidáme hladkou mouku. Mícháme asi 3 minuty na mírném ohni a připravíme světlou jíšku. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka a jíšku přidáme k zelí a 5 minut povaříme.

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací