NOVINKY! Speciality z Vodňan připravené metodou Sous-vide

NOVINKY! Speciality z Vodňan připravené metodou Sous-vide

Máme pro vás tip na pečené kachní a kuřecí maso,  které si  snadno a rychle připravíte.

Co je to metoda Sous- vide?

Název metody Sous-vide je původem z francouzštiny. V překladu znamená „ve vakuu“. Tato metoda představuje vaření ve vakuu při nízké teplotě, a to až několik hodin. Jídelníček vylepší nejen v restauracích, ale i v domácnostech. Na své si přijdou navíc i zastánci zdravého životního stylu.

Příprava masa metodou Sous – vide, jak to celé probíhá:

Vakuové sáčky

Syrové kuřecí nebo kachní maso vložíme do vakuových sáčků společně a kořením.

 

Vakuový balicí stroj

Připravenou surovinu vložíme do vakuovacího balícího stroje, vysajeme ze sáčku vzduch a připravíme surovinu k vaření.

 

Tepelná úprava

Výrobek se pomalu několik hodin vaří při teplotě nižší než bod varu.

Tepelně upravené výrobky z řady pečených mas připravované metodou Sous-vide se staly velkými pomocníky v celé šíři gastronomie.

 

Výrobek se pomalu několik hodin vaří při teplotě nižší než bod varu.

Výhody naší řady pečených mas připravených metodou Sous-vide:

Stačí jen krátce ohřát nebo dopéct na zlatavou kůrku

Součástí balení je výpek (vlastní šťáva z masa), který můžete použít k přípravě

omáček nebo sosů, všechny výrobky z této řady jsou bez přidaných éček, nesou logo české potraviny a jsou bez lepku.

Jednotlivé porce (kachní díly) jsou kalibrované

Příprava hotového masa zabere 20 – 50 minut, záleží na vámi zvoleném výrobku

Při ohřevu dochází jen k minimálním ztrátám na váze pokrmu

Maso zůstává šťavnaté a křehké

Výrobky z této řady šetří váš čas i energii

Další aktuality

Objednávkové centrum