Další ocenění Česká a Dětská chuťovka

Získaná ocenění Česká a Dětská Chuťovka jsou pro nás důkazem, že lidé dokáží ocenit kvalitní české výrobky!
Další ocenění Česká a Dětská chuťovka

Značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek ČESKÁ CHUŤOVKA a DĚTSKÁ CHUŤOVKA se rozhodla založit skupina nezávislých potravinářských odborníků, aby zasáhla proti období tlaku spotřebitelů na co nejnižší ceny potravin, k čemuž byli nuceni i výrobci aby obstáli v neúprosné, mnohdy zahraniční konkurenci levných výrobků.

Soutěž je od samého počátku zastřešována Senátem parlamentu České republiky a ministrem zemědělství a soutěžní výrobky jsou hodnoceny odbornou komisí. Slavnostní ceremoniál předávání každoročně probíhá ve Valdštejnském paláci v prostorách Rytířského sálu.

Této prestižní soutěže se obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. účastní pravidelně již od roku 2015. Letos jsme získali 3 ocenění Dětská chuťovka (Holandský řízek se sýrem, Originál česká šunka 90% masa, Vodňanské kuřecí párky se sýrem 70% masa) a 2 Česká chuťovka (Kachní čtvrtky pečené metodou Sous-vide Kuřecí prsní řízek smažený) z celkově 6ti přihlášených výrobků.

 

Kachní čtvrtky pečené metodou Sous-vide

Všechny výrobky z této řady umožňují rychlou přípravu pokrmů, které obvykle zaberou i několik hodin. Metoda Sous-vide spočívá ve vaření suroviny ve varných sáčcích při nízké teplotě. Maso je šťavnaté a křehké. Čtvrtky stačí vyndat ze sáčku a dát na cca 30 minut dopéct do trouby pro zlatavou kůrku. Podávat je můžete třeba s karlovarským knedlíkem.

Holandský řízek se sýrem

Holandský řízek se sýrem je ideální volbou pro rychlou večeři, na cesty nebo jako pohoštění pro nečekané návštěvy. Řízky jsou kombinací kuřecího masa a sýru a jsou obalované v trojobalu a smažené v řepkovém oleji. Řízky jsou velmi chutné a jako přílohu můžete zvolit hranolky, krokety nebo třeba salát.

Vodňanské kuřecí párky se sýrem 70% masa

Vodňanské kuřecí párky obsahují 70% masa a kousky kvalitního sýra. Jsou bezlepkové a jsou kvalitní variantou pro rychlé občerstvení. Jejich chuť je zvýrazněna o kousky kvalitního sýra. Masová chuť párků je obohacena chutí sýru. Jsou vhodné ke konzumaci za studena i za tepla.

Originál česká šunka 90% masa

Originál česká šunka je šunka nejvyšší jakosti, která obsahuje vysoký podíl masa. Je vyrobena z kuřecích prsních řízků a obsahuje maximálně 3% tuku. Je proto vhodná pro dietní a zdravé stravování. Tato šunka nejvyšší kvality je vhodná obzvlášť pro přípravu obložených mís, pokrmů studené a teplé kuchyně.

Smažený řízek obalovaný

Prsní řízek obalovaný je ideální variantou na společenské akce, cesty ale i rodinné dovolené. Prsní řízky obsahují 100% prsní svaloviny, jsou obalené v klasickém trojobalu a smažené v kvalitním řepkovém oleji. Řízky stačí ohřát v troubě, ale jsou vhodné i k okamžité konzumaci. Navíc neobsahují žádná přidaná éčka.

 

Recept pro inspiraci

Kachní čtvrtky pečené metodou Sous - vide a  letní salát s medvědím česnekem

Počet porcí: 4

Ingredience:

2x kachní čtvrtky pečené metodou Sous – vide 800g

 

Na letní salát s bylinkami:

700g malých salátových brambor

2x hrsti lístků čerstvého medvědího česneku, můžeme nahradit jarní cibulkou

2x lžíce olivového oleje

1x svazek ředkviček

1x jarní cibulka

1 - 2x lžička hrubozrnné hořčice (podle chuti)

Sůl, pepř

 

Postup na kachní čtvrtky:

Vyjmeme kachní čtvrtky z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.

Pečeme v  předehřáté troubě cca 25-35 minut při teplotě 200°C dozlatova.

Doporučení: pro získání křupavé kůrky použijte funkci „gril“.

Postup na letní salát:

Brambory důkladně očistíme kartáčem a dáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Brambory vaříme ve slupce cca 15-25 minut, samozřejmě záleží na velikosti brambor.

Mezitím, než se nám brambory uvaří, si připravíme zálivku. Smícháme nasekaný medvědí česnek, olivový olej, hrubozrnnou hořčici, sůl a pepř.

Uvařené brambory scedíme, můžeme je oloupat, ale pokud jsou pěkné, necháme i se slupkou a smícháme je se zálivkou. Necháme salát chvilku odpočinout a mezitím, co nám bude salát odpočívat, si nakrájíme ředkvičky a jarní cibulku na drobná kolečka. Vše přidáme do salátu a důkladně promícháme. Můžeme podávat s upečenými kachními čtvrtkami.

Dobrou chuť

 

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací