Jak na zmrazené maso

Skladování a prvotní manipulace s masem může výrazně ovlivnit jeho trvanlivost i výslednou chuť. Přečtěte si naše rady a triky, jak správně se zmrazeným masem zacházet.

Jak na zmrazené maso
  • Již při nákupu drůbežího masa je dobré mít na paměti, že i chvíle strávené v horkém autě mohou ovlivnit kvalitu masa. Nepodceňujte proto užívání termo tašek či přenosných chladicích boxů.
  • Zakoupené chlazené maso důkladně omyjte, vyjměte z ochranné atmosféry a zamražujte pouze v čistých uzavíratelných sáčcích. Důležité je pečlivě vytlačit vzduch z balíčku, ten totiž maso vysušuje. Nezapomeňte také sáček označit údaji o dni zamrazení a části zamrazovaného kuřete.
  • Zmrazené maso je nejlepší nechat povolit v lednici (cca 3 hodiny na 500 g ), případně ve studené vodě, kterou je vhodné během rozmrazování několikrát vyměnit.
  • V časové tísni lze k rozmrazení použít mikrovlnnou troubu, v tomto případě je ale nutné respektovat instrukce výrobce, aby nedošlo k tomu, že bude maso uvnitř ještě zmrzlé a na povrchu už bude vařené.
  • K okamžité spotřebě je vhodnější kupovat chlazené maso, které můžete v lednici skladovat dva dny.
  • Kuřecí maso je náchylné k infikování bakteriemi salmonely, proto je vhodné je před přípravou dobře omýt a následně dostatečně tepelně upravit.
Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací