Drůbeží maso se odjakživa řadí mezi doporučované potraviny při snaze o redukci váhy.
Jak z této lehké suroviny vytvořit ještě dietnější porkm?
- Pečením na grilu nebo mřížce přebytečný tuk odkape a maso tak zůstane lehké, ale šťavnaté.
- Mezi nejvhodnější úpravy při dietě patří úprava v páře či alobalu. Není totiž nutné používat žádný další tuk.
- Pečení na pánvi s nepřilnavým povrchem umožní smažit kuře bez použití oleje.
- Není zásadně nutné vynechat všechny dochucovací prostředky, abyste dosáhli maximálního dietního účinku. Za pomocí lehkých marinád, bylinek, vína či nízkotučného jogurtu docílíte plné chuti a nízkých kalorií.
- Nejtučnější část kuřete tvoří jeho kůže. Jejím odstraněním tak dosáhnete velikého úbytku tuku.
- Kuřecí vývar nechte vychladit, následně odstraňte sražený tuk na hladině.
- Při smažení vyjměte obalované maso a nechte ho odležet na papírovém ubrousku. Papír z pokrmu odsaje přebytečný tuk.
- Kromě samotných úprav drůbeže se doporučují k pokrmu přidávat ingredience podporující trávení a metabolismus, jako jsou chilli papričky,kari či jiné ostré koření.