Dietní tipy

Drůbeží maso se odjakživa řadí mezi doporučované potraviny při snaze o redukci váhy. Jak z této lehké suroviny vytvořit ještě dietnější porkm ? 

Dietní tipy
  • Pečením na grilu nebo mřížce přebytečný tuk odkape a maso tak zůstane lehké, ale šťavnaté.
  • Mezi nejvhodnější úpravy při dietě patří úprava v páře či alobalu. Není totiž nutné používat žádný další tuk.
  • Pečení na pánvi s nepřilnavým povrchem umožní smažit kuře bez použití oleje.
  • Není zásadně nutné vynechat všechny dochucovací prostředky, abyste dosáhli maximálního dietního účinku. Za pomocí lehkých marinád, bylinek, vína či nízkotučného jogurtu docílíte plné chuti a nízkých kalorií.
  • Nejtučnější část kuřete tvoří jeho kůže. Jejím odstraněním tak dosáhnete velikého úbytku tuku.
  • Kuřecí vývar nechte vychladit, následně odstraňte sražený tuk na hladině.
  • Při smažení vyjměte obalované maso a nechte ho odležet na papírovém ubrousku. Papír z pokrmu odsaje přebytečný tuk.
  • Kromě samotných úprav drůbeže se doporučují k pokrmu přidávat ingredience podporující trávení a metabolismus, jako jsou chilli papričky,kari či jiné ostré koření.
Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací