Zlaté kuře s Risotto hráškem

Další skvělý recept od šéfkuchaře Honzy Kroba. Tentokrát zdravě!
  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd

Ingredience

  • Zlaté kuře 
  • Rýže arborio/carnaroli
  • Zeleninový vývar
  • Řepkový olej 
  • Sůl, pepř
  • Bílé víno 
  • Hrášek 
  • Šalotka
  • Česnek
  • Citrónová kůra 
  • Máslo 
  • Parmazán  

Příprava

Na řepkovém oleji orestujeme rýži, osolíme a zalijeme bílým vínem, které necháme odvařit. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. 

Připravíme si hráškovou vložku - na řepkovém oleji orestujeme nahrubo nakrájenou šalotku a česnek, vsypeme hrášek a zalijeme vývarem. Nastrouháme trošku kůry z citronu a rozmixujeme v blenderu. Smícháme s hotovým risottem, přidáme kousek másla a parmazán. 

Kuřecí maso osolíme, opepříme a na řepkovém oleji opečeme z obou stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut. 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací