Zlaté kuře marinované v bylinkách s citronem a kaparovou majonézou

Vyzkoušejte naše prémiové kuře zase trochu jinak.
  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
Zlaté kuře marinované v bylinkách s citronem a kaparovou majonézou

Ingredience

  • 1x Zlaté kuře
  • 1x velký citron (na šťávu a strouhanou kůru)
  • 1x polévková lžíce olivového oleje s česnekem
  • 2x polévková lžíce rostlinného oleje na pečení
  • čerstvé bylinky jemně pokrájené po třech stoncích (meduňka, saturajka, tymián, rozmarýn)
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

 

Ingredience na majonézu:

  • 3x polévková lžíce majonézy
  • 3x polévková lžíce zakysané smetany
  • 1x polévková lžíce kaparů
  • 1x šalotka
  • petržel
  • kávová lžička vinného octa
  • mletý pepř
  • sůl

Příprava

Postup přípravy:

Zlaté kuře rozdělíme na dvě poloviny, propíchneme na několika místech špejlí.  V misce si připravíme marinádu z citronové šťávy, česnekového oleje a z poloviny jemně nakrájených bylinek, opepříme, osolíme a vše důkladně promícháme. Maso potřeme připravenou marinádou a uložíme do chladu na několik hodin. Marinované kuřecí půlky necháme okapat a restujeme na pánvi nebo grilu při teplotě 180 – 220°C, zhruba 30 minut. Maso přendáme do pekáče a  dopékáme v troubě, za občasného obracení, cca 20 minut. Během restování i pečení potíráme zbylou marinádou.  Hotové kuře před podáváním přelijeme kaparovou majonézou, posypeme zbylými pokrájenými čerstvými bylinkami a citronovou kůrou.

Doporučujeme podávat s opékanými brambory.

 

Postup na kaparovou majonézu:

Kapary a  petrželku nakrájíme, vložíme do misky a přidáme jemně pokrájenou šalotku, majonézu a zakysanou smetanu. Dochutíme vinným octem, čerstvě mletým pepřem a solí. Vše nakonec promícháme. Solíme dle potřeby, kapary bývají slané.

 

Vodňanská drůbež, a.s.

- česká společnost s českým srdcem... protože to nejlepší najdete tam, kde žijete!

Obchodní společnost Vodňanská drůbež, a.s. je českou společností a je největším zpracovatelem drůbežího masa v České republice.

Značka Vodňanské kuře přináší na Váš stůl -  Zlaté kuře. Jedná se o speciálně vyšlechtěné plemeno, které má díky prodloužené době výkrmu mnohem vyzrálejší maso a lahodnější chuť. Barva kůže tohoto plemene je výrazně žlutá, to je způsobeno genetickou dispozicí plemene.

 

Pod heslem „Vždy čerstvé, vždy chutné!“ přinášíme na trh produkty té nejvyšší kvality.

Objednávkové centrum