Thajské rýžové nudle s kuřecím masem, sýrem tofu, zeleninou s burskými oříšky

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Těstoviny
  • Počet porcí
    • 4 porce
Thajské rýžové nudle s kuřecím masem, sýrem tofu, zeleninou s burskými oříšky

Ingredience

  • 600g kuřecích prsíček
  • 300g sýra tofu
  • 300g rýžových nudlí
  • 1x polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 3x lžíce arašídového oleje
  • 150g nasekaných arašídů
  • 6x lžíce rybí thajské omáčky - Nam Pla
  • 1x lžíce pálivé sladké omáčky
  • 3x vejce rozšlehaná
  • 1x velká cibule nebo 4x jarní cibulky
  • 1x stroužek česneku
  • 1x červená paprika
  • 2x lžíce třtinového cukru
  • 2x lžíce limetkové šťávy
  • 100g císařského lusku
  • 100g naklíčených fazolek mungo
  • ½ svazku thajské bazalky
  • sůl

Příprava

Nudle dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme je zhruba 20 minut namáčet, až změknou. Změklé nudle scedíme a dáme na sítko řádně okapat. Mírně je zakápneme olejem, aby se neslepily, a promícháme.

V malé misce si smícháme nasekané arašídy, šťávu z limety, přidáme třtinový cukr, rybí a sladkou chilli omáčku. Směs odložíme do chladu.

Osušený sýr tofu si na oleji opečeme na kůrčičku. Osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na kostky.

Na rozehřáté pánvi s arašídovým olejem si opečeme plátky kuřecího masa, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku. Pečeme zhruba tři minuty. Poté přidáme fazolky mungo, císařský lusk a rýžové nudle. Přilijeme rozšlehaná vejce a ještě zprudka opékáme 4 – 5 minut. Dle chuti osolíme. Do takto připraveného jídla přidáme arašídovou směs, zprudka prohřejeme, doplníme opečeným sýr s bazalkou, jarní cibulkou a podáváme.

 

Pozor! Na našem trhu se objevuje tolik druhů rýžových nudlí, proto je třeba si pečlivě přečíst návod na vaření!  

Objednávkové centrum