Tartaletky s kuřecím masem a liškami

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Tartaletky s kuřecím masem a liškami

Ingredience

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 8 lžic studené vody

 

Náplň:

  • 300 g kuřecích prsíček nebo vykostěného stehna
  • 50 g anglické slaniny
  • 250 g lišek
  • 1 šalotka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ementálu nebo goudy
  • 4 vejce
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • kousek másla

Příprava

Máslo nakrájíme na kousky a prohněteme s moukou a solí. Vytvoříme drobenku, do které přidáme studenou vodu. Důkladně promačkáme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 6–8 částí a každou prsty namačkáme do plechové formičky. Formičky dáme do lednice a rozehřejeme troubu na 200 °C.

Těsto ve formičkách trochu propícháme vidličkou a pečeme asi 8 minut. Pokud by se těsto nafouklo, opatrně je trochu zatlačíme zpátky obrácenou lžící. Necháme je stranou vychladnout.

Šalotku nakrájíme nadrobno a zpěníme na pánvičce s rozpuštěným máslem. Poté přidáme kuřecí maso, anglickou slaninu a lišky pokrájené na malé kousky. Dochutíme solí a pepřem a krátce podusíme.

Smetanu rozšleháme s vejci a přidáme 100 g nastrouhaného sýra. Důkladně promícháme. Přidáme čerstvý nebo sušený tymián a nastrouháme špetku muškátového oříšku.

Na předpečené korpusy vsypeme maso s liškami a roztáhneme po celé ploše koláče. Zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do trouby, kterou jsme ztlumili na 180 °C.

Pečeme 20 minut a před koncem pečení koláč posypeme zbytkem nastrouhaného sýra. Ten se na povrchu pouze rozpustí a už jej nezapékáme.

Necháme asi 10 minut odpočinout venku z trouby a můžeme podávat například se salátem.

 

Objednávkové centrum