Stehenní mini závitky se špenátem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Stehenní mini závitky se špenátem

Ingredience

500 g vykostěných stehenních řízků, 1 větší cibule, sušené brusinky, 2 stroužky
česneku, 200 g čerstvého špenátu, 50 g sušené šunky, olivový olej, sůl a pepř,
alobal, provázek

Příprava

Troubu předehřejeme na 185–190 °C. Cibuli a česnek nakrájíme najemno
a ve větší pánvi orestujeme na rozpáleném olivovém oleji 2-3 minuty.
Následně přidáme špenát (pokud jsou listy veliké, předem je lehce pokrájíme
nebo natrháme), osolíme, opepříme, podlijeme trouchou vody a 1 minutu
podusíme. Poté vypneme a směs ponecháme v pánvi.
Na každý kus stehenního masa si připravte dostatečně velký plát alobalu.
Do jeho střední části rozprostřeme kuřecí stehenní řízek, osolíme a opepříme.
Na půlku masa rozprostřeme špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládáme
sušenou šunku a vše posypeme brusinkami. Poté celý plát masa srolujeme,
vzniklou roládu zatočíme do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhneme,
zahneme a zajistíme provázkem.
Roládu dáme do zapékací nádoby, lehce podlijeme vodou a pečeme 60–65 minut
při 185–190 °C. Po uplynutí uvedeného času roládu vyjmeme z alobalu, teplotu
v troubě zvyšíme na 220–225 °C a pečeme ještě 15–20 minut. Jakmile bude mít
roláda zlatavou barvu, vyjmeme z trouby a podáváme s rýží, brambory nebo
bramborovou kaší.

Objednávkové centrum