Salát z kuřecích prsních řízků s pomeranči a červenou cibulkou

Čerstvá zelenina ve spojení s kuřecím masem a výborný salát je na světě.
  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Salát z kuřecích prsních řízků s pomeranči a červenou cibulkou

Ingredience

2 kuřecí prsní řízky Vodňanské kuře

2 velké sladké pomeranče

1 chilli paprička

zelený koriandr

4 rajčátka

listové saláty a zelená nať z řapíkatého celeru

2 červené cibule

sůl a pepř

olivový olej

Příprava

Kuřecí prsní řízky lehce naklepneme. Smícháme olivový olej, sůl, pepř, potřeme maso a uložíme do lednice na dvě hodiny odpočinout.

Pečeme na pánvi po obou stranách asi 5 minut. Maso nakrájíme na tenké plátky.

Mezitím okrájíme pomeranč, ze kterého vykrájíme měsíčky. Šťávu vymačkáme, přidáme sůl, pepř, olivový olej, nasekaný zelený koriandr, vše promícháme a přidáme nasekanou chilli papričku.

Na talíř klademe zelený salát s řapíkem, přidáme na plátky nakrájené kuřecí maso, obložíme dílky pomeranče a salát polijeme pomerančovým dresingem s kolečky cibule.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací