Ravioly s kuřecí fáší, ricottou a špenátem na bazalkovém másle

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Předkrm
  • Počet porcí
    • 4 porce
Ravioly s kuřecí fáší, ricottou a špenátem na bazalkovém másle

Ingredience

 

Ingredience na těsto:

  • 400g italské mouky semoliny
  • 100g hladké mouky
  • 3x vejce
  • 1x žloutek
  • 1x polévková lžíce olivového oleje
  • jedno vejce možno žloutek si necháme na potírání vyváleného těsta
  • 2x polévkové lžíce namíchané mouky na posypání a vyválení těsta – (semolina a hladká)

Ingredience na kuřecí fáš:

  • 250g kuřecích prsíček
  • 1x žloutek
  • 1x polévková lžíce smetany s kouskem změklého másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • muškátový oříšek
  • bílý čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

Ingredience na špenátovou pralinku:

  • 150g špenátu
  • 150g ricotty
  • 1 x polévková lžíce piniových oříšků
  • 1 x lžíce olivového oleje
  • lístky překrájené bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl

Ingredience na bazalkové máslo:

  • 250 - 300g ztuhlého másla,
  • 2x lžíce piniových oříšků
  • 1/2 svazku na lístkované bazalky
  • 150 – 200 ml vody
  • pepř
  • sůl

Příprava

Do mouky přidáme vejce, žloutek a vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat i jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Ideální je těsto míchat v robotu. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do lednice na minimálně tři hodiny. Ideální je nechat těsto odpočívat přes noc.

 

 

Postup:

Kuřecí maso semeleme. Přidáme žloutek, lžíci smetany, kousek másla, strouhaný parmazán a muškátový oříšek. Dle chuti opepříme bílým pepřem a osolíme mořskou solí. Směs krátce rozmixujeme tyčovým mixerem.

 

 

Postup:

Natrhaný, dobře omytý a osušený špenát lehce prohřejeme na pánvi s olivovým olejem a necháme ho vychladnout. Do misky dáme ricottu se špenátem, přisypeme piniové oříšky, bazalku a celé to promícháme. Dochutíme solí a čerstvým pepřem.

 

 

Postup:

V hrnci přivedeme k bodu varu osolenou vodu. Stáhneme teplotu a za stálého šlehání metličkou přihazujeme kousky ztuhlého másla, až se vytvoří emulze. Přisypeme část opražených piniových oříšků a nakonec přidáme lístky čerstvé bazalky.

 

Tvarování raviol:

Z těsta si vyválíme dva pláty. Spodní plát potřeme rozšlehaným vajíčkem nebo vodou. Kroužkem naznačíme, kam si budeme dávat náplň. Začínáme nejprve kuřecí fáší, na kterou položíme špenátovou pralinku s ricottou. Celé se to zakryjeme druhým plátem a stejným kroužkem si zpevníme náplň. Nakonec rádýlkem vykrajujeme jednotlivé ravioly o velikosti 7 x 7cm.

 

Takto připravené vaříme v osolené vodě, dokud nám nevyplavou na povrch. Hotové vybereme sítkem, na pánvi prohřejeme a prohodíme s bazalkovým máslem. Nakonec posypeme zbytkem piniových oříšků se strouhaným parmezánem.

Objednávkové centrum