Pečené prsíčko ze Zlatého Kuřete se smetanovými tagliatellemi, pečenou cuketou a lilkem

Dopřejte si kvalitní potraviny k obědu či večeři!
  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Pečené prsíčko ze Zlatého Kuřete se smetanovými tagliatellemi, pečenou cuketou a lilkem

Ingredience

Na kuře:

4 ks kuřecích prsou Zlaté Kuře, zn. Vodňanské kuře, 50 ml rostlinného oleje, 2 stonky

tymiánu, sůl, pepř

Na tagliatelle:

400 g tagliatellí, 250 ml 30 % smetany, 4 plátky slaniny, 1 ČL sekané petrželové

natě, sůl, pepř

Na zeleninu:

200 g cukety, 200 g lilku, 60 ml olivového oleje, 1 ČL provensálských bylin, sůl,

Pepř

 

Příprava

Kuřecí prsa:

Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Okořeníme solí a pepřem.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme tymián a kuřecí prsa. Zprudka opečeme z obou stran,

poté plamen ztlumíme a na mírném stupni dopékáme 10–12 minut.

Příloha:

Tagliatelle vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut nebo podle návodu

na obalu. Scedíme. Slaninu nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi do křupava. Přilijeme

smetanu a přivedeme k varu. Vaříme 4 minuty, přidáme sekanou petrželku a dochutíme solí

a pepřem. Na závěr vmícháme tagliatelle.

Zelenina:

Lilek nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Pokapeme trochou olivového oleje

a osolíme. Necháme asi 20 minut odpočinout na savém ubrousku. Mezitím nakrájíme na

kostky cuketu. Oba dva druhy zeleniny orestujeme na zbylém oleji s provensálskými bylinami.

Dochutíme solí a pepřem.

Tip na domácí tagliatelle: Do mísy vsypeme 500 g hrubé mouky, 1 CL soli, přidáme 2 celá vejce a 4 vaječné žloutky. Přilijeme 2 PL olivového oleje a 50 ml vody a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme 1_hodinu odpočinout v lednici. Poté z těsta vyválíme na pomoučeném válu tenký plát a nakrájíme pruhy o šířce asi 0,5 cm. Vaříme v osolené vodě asi 6 minut.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací