Pečené kuřecí čtvrtky na rajčatech s tymiánem

  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Pečené kuřecí čtvrtky na rajčatech s tymiánem

Ingredience

4 kuřecí čtvrtky
8 rajčat, nebo sterilovaná rajčata 500g
sůl
pepř
rajčatový protlak
tymián
olivový olej
koření na kuře
tymián
 
brambory
salát
 

Příprava

 
Čtvrtky osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem, pokapeme olejem, přidáme čerstvý nebo sušený tymián a necháme odpočinout v lednici dvě hodiny.
Poté vyndáme z lednice, přidáme pokrájená čerstvá, nebo sterilizovaná rajčata, dle potřeby podlijeme vodou a dáme na 45 minut do předehřáté trouby na 180-200°C. Maso obracejte, aby se každý kousek dobře opekl dozlatova. 
Podáváme s bramborem čerstvým zeleninovým salátem.

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací