Pečené kuře plněné kuskusem

Jednoduchý ale nápaditý recept pro nedělní oběd.
  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 8 porcí

Ingredience

 

2 kuřata každé cca 1,3 kg značky Vodňanské kuře

4 cibule

120 g drůbežích jater

100 g kuskusu

40 g pražených dýňových semínek

olivový olej

1 lžíce másla

šalvěj

petrželku

sůl a pepř

Příprava

Kuřata omyjeme, osušíme a uvnitř osolíme.

Drůbeží játra nakrájíme na malé kousky a cibulku nasekáme najemno. Na oleji krátce osmahneme cibuli, přidáme játra a restujeme. Po té směs vyndáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, dýňové semínka a nakonec vmícháme kuskus, který si připravíme dle návodu na obalu. 
Směsí naplníme kuře a provázkem utáhneme nohy kolem biskupa, aby nám směs nevypadávala.  Kuře osolíme na povrchu, lehce pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180° C asi 70 – 80 minut do krásné zlaté barvy. 
Během pečení přidáváme podle potřeby horkou vodu a lžící přeléváme kuře vypečenou šťávou, abychom získali křupavou kůrku. Ke konci pečení přidáme kousek másla.

 

Podáváme s listovým nebo zeleninovým salátem.

 

Přejeme Vám dobrou chuť!

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací