Pečená kachna na hruškách s chlupatými knedlíky a červeným zelí

Známý kuchař Honza Krob Vás provede jednoduchou přípravou zajímavého receptu na pečenou kachnu na hruškách.
  • Doba přípravy
    • Hodina a více
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 6 porcí

Ingredience

1 Mladá kachna

sůl

kmín

hrušky

špek

brambory

vejce

hladká mouka

sádlo

zázvor

červené zelí

med

Příprava

Kachnu osolíme, okmínujeme. Hrušky nakrájíme na kostky a naplníme jimi kachnu. Podlijeme vodou, přidáme trochu špeku, přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150° necelé 3 hodiny. 

Vařené brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, hladkou mouku, syrové brambory, sůl a vypracujeme těsto. Vytvarujeme šišky a vaříme v osolené vodě cca 10 minut. Na sádle zpěníme nasekaný zázvor, přidáme zelí, med a svaříme. Dochutíme solí.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací