Obalovaná kuřecí a kachní játra

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Obalovaná kuřecí a kachní játra

Ingredience

500g kuřecích jater

500g kachních jater

100g hladké mouky

1-2 ks vejce

Mléko dle potřeby

Olej na smažení

Strouhanka

Sůl

Příprava

Kuřecí a kachní játra opláchneme, očistíme a obalíme v hladké mouce. V mouce obalená játra namočíme do rozšlehaného vejce do kterého jsme přidali trošku mléka  a mírně osolíme, játra dáme do strouhanky , obalíme z obou stran ( nejlépe dvakrát) a  smažíme v dostatečném množství oleje z obou stran dozlatova. Po usmažení játra ještě  dle potřeby dosolíme.

Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem, domácí tatarkou a šťouchaným bramborem nebo opečeným americkým bramborem. 

Dobrou chuť! 

Objednávkové centrum