Masové kuličky s rajčatovo- bazalkovou omáčkou

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Těstoviny
  • Počet porcí
    • 4 porce
Masové kuličky s rajčatovo- bazalkovou omáčkou

Ingredience

  • 1 balení Kuřecí masové kuličky zn. Vodňanské kuře
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • na dochucení sůl, pepř, cukr, ocet

Příprava

Masové kuličky připravíme dle návodu. Než budou masové kuličky hotové, připravíme si rychlou rajčatovo-bazalkovou omáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm dosklovata osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, bazalku a rajčata.  Omáčku přivedeme k varu, poté teplotu snížíme, přidáme cukr dle chuti, několik kapek octa a necháme cca 15 minut povařit. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem.

Masové kuličky podáváme přelité rajčatovo-bazalkovou omáčkou. Jako přílohu doporučujeme špagety nebo jiné oblíbené těstoviny.

Objednávkové centrum