Libanonský kuřecí salát s grilovaným kuřecím masem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Libanonský kuřecí salát s grilovaným kuřecím masem

Ingredience

 1 kg kuřecích stehenních nebo prsních řízků značky Vodňanské kuře

 2 lžičky extra panenského olivového oleje

 ¼ lžičky soli

 1/8 lžičky čerstvě mletého pepře

 1 balení celozrnných chlebů pita

 3 lžíce extra panenského olivového oleje

 1 lžička koření sumah (tradiční kavkazské koření - lze nahradit několika kapkami citronu)

 ¼ šálku citronové šťávy (při náhradě koření sumah +2 polévkové lžíce na pita chleby)

 ½ lžičky soli

 ¼ lžičky čerstvě mletého pepře

 1 římský salát, nahrubo nasekaný

 2 velká rajčata, pokrájená na kostičky

 1 velká salátová okurka, pokrájená na kostičky

 ½ šálku na tenké plátky pokrájené červené cibule

 1/3 šálku lístků čerstvé máty

Příprava

Troubu předehřejeme na 180°C. Pita chleby rozdělíme na poloviny a vyskládáme je, hrubou stranou nahoru, na plech. Potřeme lžící oleje, a pokud máme, tak lehce posypeme jednou lžičkou koření sumah, případně zakápneme trochou šťávy z citronu. Pečeme dozlatova a dokřupava, cca 10 minut. Po vychladnutí chléb rozlámeme na větší kousky.

Ve větší míse smícháme římský salát, rajčata, okurku, cibuli a mátu. V menší misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a případně i koření sumah. Vše spojíme pomocí metličky a následně vmícháme k zelenině. Celé dobře promícháme a nakonec přidáme kousky křupavého chleba. Necháme cca 15 minut odpočívat.

Mezitím si připravíme kuřecí maso. Maso lehce osolíme, opepříme a opečeme na grilu. Pokud počasí nepřeje grilování, osmažíme maso z obou stran na pánvičce s pár kapkami olivového oleje.

Na každou porci salátu vždy položíme jeden opečený stehenní řízek, který jsme pokrájeli na několik silnějších proužků.

Objednávkové centrum