Kuřecí vývar s pasírovanou zeleninou

  • Doba přípravy
    • Do 15 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Polévka
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuřecí vývar s pasírovanou zeleninou

Ingredience

  • 1 sáček Kuřecí polévkové směsy
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • ½ menšího celeru
  • 2 malé cibule
  • sbazek petrželové natě
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 lžička soli

Příprava

Zeleninu nakrájíme na větší kusy a osmahneme na másle. Zeleninový základ osolíme, přidáme kuřecí směs a koření. Z petrželové natě odebereme pár lístků na posypání polévky a zbytek přidáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořené a při nízké teplotě tzv. „táhněte“ několik hodin. Čím déle, tím lépe.

Hotový vývar sceďte. Poloviční množstvý zeleniny vložte vložte do řidčího síta a propasírujte zpět do polévky. Kuřecí maso oberte a pokrájejte na menší kousky. 

Do talíře vložte porci pokrájeného masa, zalijte polévkou a posypte pokrájenou petrželkou. 

Pokud chcete mít vývar výraznější chuti, kuřecí maso předem upečte v troubě. Troubu předehřejeme na 180°C. Na plech vyložíme kuřecí maso a vložte do trouby. Pečte dozlatova asi hodinu. Potom pokračujte podle receptu víše.

 

Objednávkové centrum