Kuřecí krudité s broskví a čekankou, pečený toast

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • K zakousnutí
    • Předkrm
  • Počet porcí
    • 5 porcí
Kuřecí krudité s broskví a čekankou, pečený toast

Ingredience

  • 500g uvařených kuřecích prsíček
  • 4 ks velkých broskví
  • 100g zakysané smetany
  • 100g majonézy
  • 1x polévková lžíce sherry víno
  • 1x kávová lžička olivového oleje
  • 3 – 4 plátky želatiny
  • 1x puk žluté čekanky
  • citrónová šťáva z 1/2 citrónu
  • tabasco - pár kapek
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • sůl
  • světlý toastový chleb podle potřeby

 

Příprava

Uvařená kuřecí prsíčka bez kůží si nakrájíme na širší nudličky. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí, mírně zakápneme olivovým olejem. Lehce promícháme a uložíme do chladu.

Okapané broskve nakrájíme podobně jako kuře, zastříkneme je sherry vínem a uložíme do chladu. Zvlášť si dáme do misky zakysanou smetanu s majonézou. Metlou promícháme a opatrně povolíme broskvovou šťávou. Do takto připravené hmoty přidáme nakrájené kuře s kousky broskví, promícháme a salát naplníme do čekankových puků. Na dochucení použijeme citrónovou šťávu s tabaskem a ozdobíme nakrájeným broskvovým želé. Servírujeme s opečeným světlým toastovým chlebem potřeným máslem.

 

Ze zbytku broskví si připravíme broskvové želé a to tak, že plátky želatiny zalijeme studenou vodou s ledovou tříští a necháme nabobtnat.

Do rendlíku vlijeme šťávu z broskví zhruba 100 ml, přivedeme k varu a přidáme okapanou želatinu, zamícháme a stáhneme z tepla. Nakonec přidáme část pokrájených broskví na malé kostičky. Vlijeme do porcelánové nízké misky vyložené potravinářskou fólií a necháme v chladu ztuhnout.

Objednávkové centrum