Kuře šašlik mix

Špíz z kuřecích prsíček v marinádě z bílého jogurtu s tomaty a cibulí, indické placky
  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Předkrm
Kuře šašlik mix

Ingredience

  • 600 - 700g kuřecích prsíček
  • 600g bílého jogurtu
  • 3x polévková lžíce 33% smetany
  • 1x lžíce kořenící směs Tandoori Masala
  • 1x lžíce kurkumy
  • 1x kávová lžička česnekového oleje
  • 150g cibule
  • 2x velké pevné tomaty zbavené bubáka
  • ½ papriky červené – žluté
  • římský nebo ledový salát
  • 100 ml rostlinného oleje na pečení
  • olivový olej
  • 1x citrón šťáva na špejle
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

 

Ingredience Indické placky:

  • 300g hladké mouky
  • 10g suchého droždí
  • vlažná voda
  • špetka cukru
  • špetka soli

Příprava

Do bílého jogurtu přidáme smetanu, zakápneme česnekovým olejem a rozmícháme. Marinádu rozdělíme na tři díly. První bez úprav, druhý s přidáním polévkové lžíce koření Tandoori a třetí s kávovou lžičkou kurkumy. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nuggety o váze cca 40g/ks a vkládáme do připravených marinád. Zabalíme potravinářskou fólií a uložíme do chladu minimálně na jeden den.

 

Na pánvi s olejem krátce opečeme podle barvy odleželé kuřecí nuggety a necháme vychladnout. Mezi tím si nakrájíme na větší měsíčky papriky, tomaty a cibuli. Připravíme si špejle, které před napichováním namočíme do studené vody a potřeme citrónovou šťávou. Měsíčky zeleniny střídavě napichujeme na špejli společně s barevným masem. Takto připravené špízy opepříme a osolíme. Vkládáme do rozehřáté trouby na 180 – 200°C. Zapékáme zhruba 7 - 10 minut.

 

Ze zbylých marinád si uděláme omáčku. Do hrnce vložíme jogurtové marinády a svaříme na potřebnou hustotu. Zjemníme smetanou a přidáme oříšek změklého másla. Rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes jemné sítko. Omáčku pak pozvolna svaříme na potřebné množství. Můžeme přidat trochu koření Tandoori Masala a kurkumy nejen na barvu, ale i na zlepšení chutě. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.

 

Postup na Indické placky:

Do mísy nasypeme suché droždí, cukr a hladkou moukou. Lehce zamícháme, přilijeme trochu vlažné vody a uděláme si kvásek. Po několika minutách, když droždí vyběhne, přisypeme hladkou mouku, přidáme vlažnou vodu a v ruce za občasného přisypávání mouky vypracujeme hladké těsto. Vypracované těsto necháme v teple půl hodiny kynout. Z nakynulého těsta uděláme 3 - 4 koule, ze kterých vyválíme 1cm vysoké placky. Pečeme ve vyhřáté troubě na pečícím papíru 4 minuty, poté chleba otočíme a dopékáme zhruba další 2 minuty na barvu. Placky po upečení potíráme vodou s olejem a skládáme je na sebe. Výborné jsou ještě teplé.

 

Na placky natrháme římský nebo ledový salát, zakápneme olivovým olejem a položíme špíz. Pokreslíme omáčkou tří barev. Jídlo vypadá nejen skvostně a báječně chutná.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací