Kuře od babičky

  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuře od babičky

Ingredience

1 Vodňanské Zlaté kuře

3 mladé karotky

1 PL mořské soli

50 g másla

trocha vody na podlití

Příprava

Kuře důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a pečlivě osušíme papírovou utěrkou.

Mladou karotku očistíme kartáčkem na zeleninu a omyjeme. Karotku nakrájíme na podélné nudličky, vložíme do pekáčku a na ni položíme kuře prsíčky nahoru.

Kuře osolíme, necháme asi půl hodiny stát, aby se sůl rozpustila a vsákla do masa. Přelijeme horkým rozpuštěným máslem a mírně podlijeme (asi 0,5 dcl vody). Pekáč zakryjeme pokličkou a vložíme na 15 min. do trouby, vyhřáté na 230 – 240°C, aby se maso rychle ohřálo, zatáhlo a nevysoušelo se.

Poté stáhneme teplotu na 180°C a kuře pečeme stále pod pokličkou dalších 30 min.

Kuře odkryjeme a podle potřeby mírně podlijeme. Od této chvíle se musíme kuřeti více věnovat a podlévat podle potřeby (asi každých 10 minut). Odměnou nám bude křupavá kůrčička, pod níž je skryté jemné, šťavnaté maso.

Upečené kuře rozdělíme nůžkami na drůbež na čtyři přibližně stejně velké porcke a podáváme se širokými domácími nudlemi a hlávkovým salátem.

Objednávkové centrum