Kuře na zelenině

Každý z nás si občas rád pochutná na pečeném kuřeti, ať už v celku či naporcovaném.
  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kuře na zelenině

Ingredience

1 kuře 

50-100g slaniny

250 ml světlého piva

3 ks cibule 

olivový olej

400g kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel a kdo má rád tak česnek)

hrst bylinek (rozmarýn, saturejka, šalvěj , tymián...)

sůl

pepř

 

Příprava

Kuře důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme a pak ho rozdělíme na porce. Potom ze všech stran osolíme a opepříme. Mrkev, cibuli celer, petržel očistíme a spolu se slaninou pokrájíme na větší kousky. Připravíme si  vyšší pekáček do kterého dáme trošku olivového oleje a  přidáme pokrájenou zeleninu se slaninou , kterou lehce osolíme a opepříme. Na zeleninu rozložíme připravené porcované díly kuřete a na konec bylinky. Vše zalijeme připraveným pivem a pečeme pod pokličkou na 180°C cca 30-40 minut než bude vše měkké. Během pečení podléváme šťávičkou v pekáčku. Po 30 minutách sundáme pokličku a pečeme dále na zlatavou kůrku. Upečené kuře se zeleninou rozdělíme na talíře i s vypečenou šťávou a přidáme bramborovou přílohu. 

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací