Kachno - Jahodový salát s rebarborovým dresinkem

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kachno - Jahodový salát s rebarborovým dresinkem

Ingredience

2 šálky tence nakrájené čerstvé nebo zmrazené rebarbory

1/3 šálku vody

1 Mladá kachna, zn. Vodňanská kachna (pro dietnější verzi použijte pouze vykostěná kachní prsa bez kůže)

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

1 hrnek cukru

1 lžíce řepkového oleje

2 lžičky medu

1 lžička octa balsamico

4 šálky salátu dle výběru

1 hrnek nakrájených čerstvých jahod

3 lžíce sekaných opékaných ořechů

Příprava

Rebarboru vložte do vody a vařte v malé misce na středné teplotě. Když voda začně vařit, zakřyjte ji, snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut. Odkryjte a pokračujte ve vařeni dalších 7 minut. Uvařenou rebarboru propasírujte jemným sítkem do větší mísy.

Gril nebo troubu předehřejte na střední nebo teplotu.

Potřete kachní prsa 1/4 čajové lžičky soli a pepře. Potřete pekáč nebo gril olejem. Grilujte/pečte kachnu otáčením po obou stranách ca 4 až 8 minut, v závislosti na tloušťce. Přendejte na prkno.

Zatím v malé pánvi přiveďte cca 1 cm vody k varu. Přidejte cukr a vařte cca 1 minutu. Vypněte a v studené vodě zchlaďte na pokojovou teplotu.

Smíchejte s propasírovanou rebarborou. Metličkou vmíchejte olej, med, ocet a zbývající 1/4 lžičky soli a pepře.

Do velké mísy vložte salát a jahody. Kachnu nakrájejte na plátky, přimíchejte do salátu. Pokapejte dresinkem a ozdobte opečenými ořechy.

Tip: nasekané ořechy opečte v malé pánvi a vařte na mírném ohni nasucho, za stálého míchání, dokud jsou voňavé a lehce opečené (cca 2 až 4 minuty).

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací