Kachní prsa Sous-vide s celerovým pyré

Tohle je kachna v moderním podání! Zapomeňte na zdlouhavé pečení. Tahle šťavnatá kachní prsíčka jsou hotová raz dva.
  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce

Ingredience

  • 1 - 2x kachní prsa pečená metodou sous - vide 530 g

Na celerové pyré:

  • 0,5 kg brambora
  • 1/2 celeru (velkého)
  • sůl
  • voda
  • 50 g másla
  • mléko (teplé)
  • (Poměr brambor a celeru si každý může upravit podle sebe)

Na ozdobu můžeme použít -  např. Tymiánové lístky, ředkvičku, výhonky hrášku či cokoli jiného podle sezóny 

Příprava

Postup na kachní prsa:

Kachní prsa vyjmeme z obalu a spolu s výpekem vložíme do pečicí misky nebo na pekáček.

Pečeme v  předehřáté troubě cca 25-30  minut při teplotě 180°C dozlatova.

Pro získání křupavé kůrky použijte funkci gril nebo na 10 minut zvyšte teplotu.

 

Postup na pyré:

Pokud vás bramborová kaše trochu omrzela, připravte si celerové pyré. Je to velmi jednoduché.

Celer a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vaříme 10–15 minut, dokud celer a brambory nezměknou. Vše scedíme , rozšťouchejte, přidejte vroucí mléko nejlépe plnotučné a máslo a elektrickým šlehačem nebo pevnější metlou našleháme do kaše.

Podle chuti osolíme a podáváme.

Tip na servírování:  kachní prsa pečená servírujte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, nebo ho můžeme  použít samostatně na mísu pro nečekanou návštěvu, rauty apod.

 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací