Kachní prsa s cibuládou z portského vína

Kuchař Honza Krob nám přináší novou inspiraci na úpravu kachního prsa ve formě videoreceptu!
  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 2 porce

Ingredience

2 ks Kachních prsou

4 červené cibule

máslo

tymián

portské víno

2 lžičky cukru

sůl, pepř

Příprava

Kachní prsa očistíme, zbavíme přebytečného tuku, nařízneme na kůži a vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů. Po několika minutách otočíme a opět zprudka opečeme. Vložíme do vyhřáté trouby na 160 stupňů na 12 minut. 

Na másle si podusíme cibulku, přidáme tymián a cukr a 10-15 minut dusíme. Zalijeme portským vínem a necháme odvařit. 

Nakonec přidáme oříšek másla a dochutíme solí a cukrem. 

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací