Kachní prsa na minutku s medem

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 2 porce
Kachní prsa na minutku s medem

Ingredience

  • 2 vykostěná kachní prsa s kůží
  • 50 ml červeného vína
  • med
  • sůl
  • pepř

Příprava

Kůži kachních prsou nařežeme na pravidelnou mřížku, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev na střední plamen a vložíme maso kůží dolů. Po 10 minutách odebereme tuk a pečeme ještě 5 minut. Poté prsa obrátíme a pečeme 2 minuty. Vyjmeme prsa z pánve na talíř a necháme na teplém místě odpočinout.

Do pánve vlijeme červené víno, lehce svaříme, vypneme plamen a vmícháme lžíci medu.

Kachní prsa servírujeme přelité svarem a s listy salátu.

Objednávkové centrum