Kachní polévka se zeleninou

Tak po takové polívčičce se budete olizovat až za ušima!
  • Doba přípravy
    • Do 60 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Polévka
  • Počet porcí
    • 5 porcí
Kachní polévka se zeleninou

Ingredience

1 lžíce olivového oleje

1 celá Vodňanská kachna, naporcovaná na 8 dílů

sůl

čerstvě mletý černý pepř

1 šálek hladké mouky

2 šálky pokrájené cibule

1 šálek pokrájené mrkve

1 šálek pokrájeného celeru

1 polévková lžíce kvalitního rajčatového pyré

1 hrnek suchého červeného vína

2 bobkové listy

1 lžíce nadrobno pokrájeného česneku

4 šálky kachního, případně kuřecího vývaru

2 šálky vody

500g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky

3 snítky čerstvého tymiánu

Příprava

Ve větší misce smícháme mouku, sůl a pepř a  v této směsi obalíme připravené  kachní díly. Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme naporcovanou kachnu , nejdříve kůží dolů, a restujeme cca 6 minut. Poté kousky obrátíme a restujeme další cca 4 minuty.

Kachnu vyjmeme z pánve a do výpečku přidáme mrkev, celer a cibuli. Osolíme, opepříme a dusíme cca 4 minuty. Poté vmícháme rajčatové pyré a vše zalijeme červeným vínem. Pomocí lžíce do polévky uvolníme výpeček, který se uchytil po obvodu pánve. Vmícháme česnek, vývar a vodu. Přidáme brambory, opečené kachní kousky a tymián s bobkovým listem. 

Vaříme na mírném ohni za občasného míchání cca 3 hodiny, nebo dokud maso nezačne odpadávat od kosti.

A nyní jsou dvě možnosti servírování. Do polévky vmícháme petržel a podáváme. Druhou variantou je opět vyjmout kachní maso, zeleninu rozmixovat a na závěr do polévky přidat i obrané kachní maso nebo celé díly.

Ať tak či onak, polévku podáváme s dokřupava opúečeným chlebem.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací