Kachní játra v těstíčku

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Předkrm
  • Počet porcí
    • 4 porce
Kachní játra v těstíčku

Ingredience

400 g kachních jater

100 g jemně strouhaného tvrdého sýru

60 g hladké mouky

2 vejce

50 ml bílého vína

mletý bílý pepř

sůl

olej a máslo na smažení

Příprava

Játra očistíme a spaříme horkou vodou. Osušíme, osolíme, opepříme. Z vajec, mouky, sýru a vína zamícháme těstíčko, které osolíme i opepříme. V těstíčku namáčíme játra a na pánvi pomalu smažíme v oleji s máslem. Ihned podáváme.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, dušená zelenina, čerstvý zeleninový salát. My máme nejraději sečuánský bramborový salát, který vytvoří nevšední kombinaci chutí.

Objednávkové centrum