Kachna na medu
-
Doba přípravy
- Do 60 minut
-
Typ masa
- Kachní maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
-
Počet porcí
- 6 porcí
![Kachna na medu](/ir/c800xc450/storage/Recipe_Recipe/1-2000/5d97f9c9-67f4-4e2b-8ce4-066242a4080f_image_pecena-kachna-mala.jpeg)
Ingredience
1 l vývaru - drůbeží nebo zeleninový
6 lžic sójové omáčky
3 lžíce medu
sůl
lžička mletého zázvoru
kmín
0, 5 kg cibule
Příprava
Ve vývaru rozpustíme med, přidáme sójovou omáčku a zázvor. Kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme na kolečka. Cibulí vyplníme vnitřek kachny a dáme ji také na dno pekáče. Kachnu pokmínujme a zalijeme vychladlým vývarem. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Pečeme ve vývaru v zakrytém pekáči asi hodinu, potom odkryjeme a dopečeme. Med na kachně karamelizuje. Upečená kachna má být tmavě hnědá, měkká, rozpadající se.
Podávat lze klasicky s bramborovým knedlíkem, noky a zelím, ale také s bramborovými šiškami a dýňovým, kedlubnovým nebo cuketovým zelím.