Horní stehenní řízek se zelenými fazolovými lusky

Kuřecí steak nebo prsní řízek s fazolkami vypadá a chutná báječně!
  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
Horní stehenní řízek se zelenými fazolovými lusky

Ingredience

1 balení kuřecích horních stehenních řízků bez kůže značky Vodňanské kuře

400 g lusků mladých zelených fazolek

200 g slaniny

1 středně velká cibule

kysaná smetana

pažitka nebo petřželka

1 stroužek oloupaného prolisovaného česneku

sůl, pepř dle chuti

Příprava

Kuřecí steaky lehce naklepeme, osolíme a opepříme dle chuti. Kuřecí steaky dáme na rozpálenou pánev a  orestujeme cca 3 – 4 minuty z obou dvou stran, s kapkou oleje. Pánev nevymýváme, necháme si ji stranou pro další smažení.

Z lusků odstraníme konečky a spaříme ve vroucí vodě. A připravíme si slaninu a cibulku, které pokrájíme na malé kostičky. Kostičky slaniny dáme na pánev, ve které jsme smažili kuřecí plátky,  slaninu necháme zlehka restovat a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, a společně restujeme další 4 minuty, až cibule získá zlatavou barvu. Před koncem smažení přidáme prolisovaný česnek a přimícháme spařené fazolky.

Na talíř servírujeme plátky masa, k nim přidáme hromádku spařených lusků, se smaženou cibulkou a slaninou a na konec dozdobíme kopečky zakysané smetany, kterou si smícháme v malé mističce s drobně pokrájenými bylinkami.

 

Kuřecí steak na fazolkách podáváme s opékanými bramborami nebo bylinkovými brambory.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací