Gulášová polévka z kuřecích jater

  • Doba přípravy
    • Do 45 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Polévka
  • Počet porcí
    • 4 porce

Ingredience

cca 500 g kuřecích jater

1 cibule

4 stroužky česneku

2 střední brambory

3 lžíce mleté sladké papriky

2 lžičky majoránky

1 lžička drceného kmínu

1 lžička gulášového kořen

í 4 lžíce hladké mouky

1,5 l kuřecího vývaru nebo vody

0,5 lžičky soli

pepř

Příprava

Kuřecí játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a zaprášíme hladkou moukou. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a restujeme v hrnci do hněda. Když je cibule opečená, přidáme moukou poprášená kuřecí játra a cca 5 minut je opékáme. Přidáme mletou červenou papriku a necháme ji zpěnit. Přidáme gulášové koření, brambory, drcený kmín, sůl, zalijeme vývarem (vodou) a přivedeme k varu. Vaříme dokud nejsou játra a brambory měkké. Chvilku před koncem vaření přidáme majoránku a prolisovaný česnek.

Objednávkové centrum