Guláš z kachních žaludků

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • Polévka
  • Počet porcí
    • 4 porce
Guláš z kachních žaludků

Ingredience

cca 600 g kachních žaludků

2 cibule 4 stroužky česneku

140g rajčatového protlaku

2 lžíce mleté sladké papriky

2 lžičky majoránky

1 lžička drceného kmínu

4 lžíce hladké mouky

sůl, pepř

Příprava

Kachní žaludky očistíme, nakrájíme na 1/3, zalijeme 1,5 litrem vody a necháme cca 2 hodiny vařit, dokud nejsou žaludky měkké. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a restujeme v hrnci do hněda, poté zalijeme cca 50 ml vody, necháme vodu odpařit a znovu cibuli restujeme do hněda. Toto zopakujeme celkem 3x. Když je cibule opečená, přidáme rajčatový protlak a necháme ho zarestovat. Na základ nasypeme sladkou mletou papriku, krátce restujeme a poté zalijeme přecezeným vývarem z žaludků. Do hrnce přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Mezitím si rozmícháme v cca 100 ml vody hladkou moukou, kterou omáčku zahustíme. Vaříme dalších 15 minut. 2 minuty před koncem vaření přidáme majoránku a vařené kachní žaludky.

Objednávkové centrum