Grilovaná kachní prsa na pomerančích

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kachní maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 2 porce

Ingredience

2 kachní prsa 

1 - 2 pomeranče

pomerančový likér

předvařené brambory se slupkou

sůl

pepř

Příprava

Kachní prsa omyjeme a osušíme. Okrájíme kůru z pomeranče (POZOR! použijeme jen horní oranžovou vrstvu, spodní vrstva kůry je hořká) a vymačkáme šťávu. Kůži nařízneme na mřížku a naložíme do šťávy a kůry, osolíme a opepříme.

Zbylou šťávu přelijeme do malého kastrůlku, zakápneme likérem a svaříme na rozpáleném grilu nebo na plotně.

Kachní prsa položíme kůži dolu na rozpálený gril. Během grilování prsa otáčíme. Předvařené brambory pokrájíme na čtvrtiny a přidáme na gril. Kachní prsa hlídáme, aby se celá nepropekla ale zůstala uvnitř růžová (poznáme podle pružení masa při zmáčknutí nebo také naříznutím).

Hotová kachní prsa nakrájíme na plátky a servírujeme s opečenými brambory a pomerančovým přelivem.

Objednávkové centrum