BYLINKOVÝ ŘÍZEK V ČESNEKOVÉM OLEJI

Řízek je bezpochyby nedílnou součástí každé české kuchyně, ať už je z kuřecího masa, vepřového nebo hovězího.
  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
  • Počet porcí
    • 4 porce
BYLINKOVÝ ŘÍZEK V ČESNEKOVÉM OLEJI

Ingredience

4 kusy kuřecích prsou, 8 stroužků česneku, 1-2 vajíčka, 250 ml smetany, strouhanka, olej na smažení, mléko, sůl, pepř, máslo, bylinky dle chuti (pažitka, petrželka, majoránka, libeček, rozmarýn atd. 

 

Příprava

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opeříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou, dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do nasekaných bylinek, dle chuti smícháme se strouhankou. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso. Klidně můžeme celou proceduru ještě jednou opakovat. Smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji.

Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej rozpálený, vhodíme do něj oloupané nožem rozdrcené stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a pak jej vyndáme. Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla, aby se na řízku krásně rozpustilo a ihned podáváme.

Podáváme s kaší, bramborem nebo chlebem.

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací