-
Doba přípravy
-
Typ masa
- Kuřecí maso
-
Typ pokrmu
- Oběd
- K zakousnutí
-
Počet porcí
- 3 porce

Ingredience
Bramborový salát s citronem a bylinkami
500g brambor
1 lžíce olivového oleje
¼ čajové lžičky nastrouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
1 čajová lžička dijonské hořčice
větší špetka pepře
1/3 šálku nasekané rukoly
2 polévkové lžíce pokrájených černých oliv
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
500g brambor
½ šálku nastrouhané okurky hadovky
2 polévkové lžíce zakysané smetany
1 a ½ polévkové lžíce jogurtu (nejlépe řeckého)
2 čajové lžičky čerstvě nasekaného kopru
¼ čajové lžičky soli
větší špetka pepře
Příprava
Postup na bramborový salát s citronem a bylinkami
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přendáme do salátové mísy. Mezi tím, co se brambory vaří, si připravíme zálivku. V misce, pomocí metličky, ušleháme olivový olej, citronovou kůru a šťávu, dijonskou hořčicí a pepřem. Do ušlehané směsi přidáme rukolu, olivy, petržel, bazalku a pažitku. Jemně promícháme a přidáme do mísy k uvařeným bramborám. Lehce promícháme a podáváme.