Bramborové fajitas s kuřecí šunkou z prsních řízků

  • Doba přípravy
    • Do 30 minut
  • Typ masa
    • Kuřecí maso
  • Typ pokrmu
    • Oběd
    • K zakousnutí
    • Předkrm
    • Sendviče
Bramborové fajitas s kuřecí šunkou z prsních řízků

Ingredience

400 g Kuřecí šunky z prsních řízků Vodňanské kuře

6 středních oloupaných brambor

100 g ovčího sýra

2 chilli papričky

2 jarní cibulky

1 bílou cibuli

2 stroužky česneku

majoránka

olivový olej

sůl a pepř

Příprava

Oloupané brambory neoplachujeme ve vodě, ale pouze otřeme vlhkou utěrkou. Na hrubém struhadle nebo speciálním struhadle nastrouháme na tenké nudličky. Přidáme sůl, pepř a majoránku.

Pánev s nepřilnavým povrchem vytřeme olivovým olejem a rozpálíme. Lžící nandáme strouhané brambory a urovnáme na tenkou placku. Pečeme po obou stranách do křupava.

Kuřecí šunku nakrájíme na tenké nudličky. Na pánev dáme olej, na nudličky nakrájený česnek a cibuli. Krátce orestujeme, přidáme šunku a nakonec nasekanou jarní cibulku a na nudličky nakrájené chilli papričky. Osolíme a opepříme.

Placky naplníme připravenou směsí, přidáme nastrouhaný ovčí sýr, přehneme a ihned podáváme.

Objednávkové centrum