Denně čerstvé kuřecí maso z českých farem

Denně čerstvé kuřecí maso z českých farem

Moderní zpracování s tradicí již od roku 1965

 

Tradice zpracování drůbeže ve Vodňanech sahá do 50. let minulého století. 1. ledna 1957 vznikl národní podnik Jihočeské drůbežářské závody se sídlem v Českých Budějovicích, který drůbež (převážně kuřata) nakupoval od drobných chovatelů, ale měl i své chovy. V druhé polovině 50. let se projevila nutnost vybudovat moderní zpracovatelský závod, který by efektivně a racionálně zpracovával narůstající poptávku po produkci drůbežího masa a tak započalo budování nového závodu. Výstavba trvala více než 4 roky a do plného provozu byl nový vodňanský drůbežářský závod oficiálně uveden 7. května 1965.

Vodňanský závod doslova otevřel dveře novému pojetí zpracování drůbeže

Od samého začátku bylo dominantním programem nového závodu zpracování drůbeže v té době nejmodernějšími technologiemi. Před zahájením provozu ve Vodňanech se drůbež zpracovávala v kraji na šesti technologicky, technicky a organizačně nevyhovujících místech, kde naprosto převládala ruční práce. Nové technologické vybavení vzbuzovalo respekt a bylo pokládáno za špičku drůbežářského zpracovatelského oboru.

I nyní jdeme příkladem moderního zpracování drůbeže

V roce 2021 jsme spustili nový výrobní provoz ve Vodňanech, jehož stavba trvala cca 2 roky. Hlavním důvodem výstavby nové haly bylo pořízení moderních strojů a robotů, kteří se do původních prostor závodu, vzhledem ke svým rozměrům, nevešly. Součástí nové haly jsou sklady, balírna, porcovna a expedice. V novém výrobním provozu uplatňujeme především moderní prvky kalibrace a robotizace.

Naše výrobní závody

Vodňany – výroba chlazených a hluboce zmrazených kuřat a kuřecích dílů, kořeněného a marinovaného masa, masných výrobků (párků, šunek, salámů) a tepelně opracovaných masných výrobků (obalovaných řízků, hamburgerů, nuget)

Mirovice – výroba chlazených a hluboce zmrazených kachen, kachních dílů, Zlatých kuřat a dílů ze Zlatého kuřete

Modřice – výroba chlazených a hluboce zmrazených kuřat a kuřecích dílů, kořeněného a marinovaného masa a masných výrobků (párků, šunek, salámů)

Identifikační značky

Každý z  výrobních závodů má své identifikační číslo, které je uvedeno na obalech našich výrobků a značí zemi původu kuřete a jeho zpracování. Výrobky českých potravinářů mají v oválu zkratku CZ. Zkratka ES je označení pro Evropskou unii.

        

 

Další aktuality

Objednávkové centrum