Křupavé pečené kuře

Když chceme mít kuře nebo jinou drůbež, například husu nebo kachnu krásně křupavou, potíráme ji během pečení černým pivem. Nejenže budou velmi chutné, ale budou mít i krásnou barvu. Tento trik uplatníme i u mražené drůbeže.

Zdroj: https://www.recepty.cz/rady-a-tipy/krupave-pecene-kure

Křupavé pečené kuře

Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Zdroj: https://www.recepty.cz/recept/kure-na-kmine-144557

Objednávkové centrum
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací