Grilované bylinkové kuře s luxusním salátem

Grilované bylinkové kuře s luxusním salátem

Dressing:

 ⅓ šálku olivového oleje

 2 lžíce bílého vinného octa

 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého oregana

 1 lžička dijonské hořčice

 1 lžička medu

 ½ lžičky hrubé soli

 ½ lžičky pepře

 2 utřené stroužky česneku

Salát:

4 kuřecí prsní řízky

1 balení míchaného salátu dle chuti

 1 zelená cuketa, nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky na brambory

 1 žlutá cuketa, nakrájená na tenké plátky pomocí škrabky na brambory

Příprava

Ve středně velké míse smícháme veškeré ingredience na dressing. Směs rozdělíme na půl, jelikož nám jedna část bude zároveň sloužit jako marináda.

Kuřecí prsa mírně naklepeme, vložíme do uzavíratelného sáčku a zalijeme marinádou. Promícháme a necháme uzavřené cca 1 až 2 hodiny marinovat v lednici.

Na grilu připravíme kuřecí prsa. Můžeme je připravit i na pánvi, záleží na sezóně či počasí.

Ve větší míse smícháme zeleninu s dressingem. Podáváme grilované kuřecí prso, položené na zeleninovém salátku.