PODZIMNÍ NOVINKY!

Pochutnejte si spolu s námi!

 

Vyzkoušejte naše tipy na báááječné přílohy!!!  

Bramborová kaše trochu jinak

1 kg brambor

250 ml smetany ke šlehání

1 lžíce soli

6 stroužků oloupaného, prolisovaného česneku

trochu nastrouhaného parmezánu

Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na zhruba stejně velké kostky, dáme do kastrolu, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme do změknutí. Odstavíme z plotny, slijeme přebytečnou vodu a mixujeme. Postupně přidáme smetanu a česnek. Nakonec vmícháme sýr.

Zelný salát s brusinkami

1 malé červené zelí pokrájené na tenké proužky

1/2 šálku sušených brusinek

1 hrst nasekaných pekanových ořechů

1 jablko bez jadřince, nakrájené na tenké plátky

nať 1 jarní cibulky nakrájená na kolečka

1/4 šálku olivového oleje

3 polévkové lžíce jablečného octa

sůl a pepř na dochucení 

V salátové míse smícháme zelí, brusinky, jablko, ořechy a jarní cibulku. V malé misce mícháme olej s octem, dokud nemáme jednotnou konzistenci. Přidáme ke směsi do salátové mísy a důkladně promícháme, aby se zálivka rovnoměrně rozprostřela. Necháme v chladu 1 - 12 hodin před podáváním, aby se salát rozležel.

Domácí krokety

500 g vařených brambor

2 lžíce másla

2 žloutky

strouhanka na zahuštění těsta

špetka soli

vejce a strouhanka na obalování

olej na smažení

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme se žloutky, máslem a solí. Přidáme trochu strouhanky, aby těsto bylo dobře tvrovatelné.

Pomocí lžíce tvoříme kuličky, které obalujeme ve vejci a strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.

Chcete ochutnat i náš česnekový dip?

Smíchejte 1 kelímek zakysané smetany s 3 stroužky prolisovaného česneku, solí a pepřem.

Dobrou chuť!